10 Mart Salı – 19:30 : Can Mikro Yeşillik ile Mikro Yeşillik Atölyesi – BÜMED
Evde yoğun aromalı ve bol vitaminli mikro yeşilliklerle öğünlerinizi zenginleştirmek isteyenler için Can Tokuri ile Boğaziçi Üniversitesi Mezunlar Derneği bir atölye düzenliyor.
Filizlenmeyi ve bitkilerin oluşumunu izleyecek, evinizde temiz ve sağlıklı gıdalara kolayca ulaşabilecek alternatifler geliştirecek bu atölye hakkında detaylı bilgi ve katılım için buraya tıklayabilirsiniz.
12 Mart Perşembe – 19:00 : Sürdürülebilirlik için Döngüsel Ekonomide Tasarımın Rolü – Kale Tasarım ve Sanat Merkezi
Döngüsel Ekonomi’de tasarımın rolünü ve yaşanabilecek değişimleri ele alan bu konuşma, İleri Dönüşüm Kütüphanesi kurucusu Pınar Akkurt ile Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali kurucuları Pınar Öncel ve Tuna Özçuhadar’ı Kale Tasarım ve Sanat Merkezi’nde ağırlıyor.
Etkinliğe kayıt olmak ve daha fazla bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
Reklam
12 Mart Perşembe – 19:30 : Zehirsiz Sofralar Sohbeti – Kokopelli Şehirde
Kokopelli Şehirde, tarımda kullanılan zehirlere karşı birleşen Zehirsiz Sofralar ekibinden Turgay Özçelik ve Ayşe Nur Ayan’ı ağırlıyor.
Söyleşide yerler sınırlı olduğundan kayıt yaptırmanız rica ediliyor. Daha fazla bilgi ve kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.
13 -14 Mart 11:00 – Kolektif Fırın Ekmek Atölyeleri – SALT Beyoğlu
SALT’ın Kolektif Fırın iş birliğiyle Temmuz 2019’da başlattığı, herkesin katılımına açık ekmek atölyeleri devam ediyor.
SALT Beyoğlu’ndaki Mutfak mekânında düzenlenen tek günlük atölyelerde Kolektif Fırın ekmekçileri, mayalama, yoğurma ve pişirme tekniklerine dair bilgi ve deneyimlerini paylaşıyor.
Kadim bilgilerin izinde, mümkün mertebe geleneksel yöntemlerle sağlıklı ve iyi içerikli ekmek pişirme gayretinde olan Kolektif Fırın üyeleri, kendi ürettikleri mayayı ve taş değirmende öğütülmüş atalık tahılların unlarını kullanıyor; un ve tuzu küçük çaplı üreticilerden aracısız alıyor.
Murat Demirtaş (Fırınımdan Ekmekler) tarafından hazırlanan Kolektif Fırın atölyeleri ücretsiz ve kayıt alınmamakta.
Reklam
14 Mart Cumartesi 11:00 : Lokal Plants ile Bitkisel Sütler – EkBiçYeİç
EkBiçYeİç, Zeynep Ekşioğlu ile badem, fındık, ceviz ve yulaf sütü yapmayı ve bu sütlerin besinsel ve iklim krizine karşı faydalarını öğrenebileceğiniz bir atölye düzenliyor.
Atölyede aynı zamanda bu sütlerden puding ve milkshake yapımı da ele alınacak. Kayıt ve detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.
14 Mart Cumartesi 12:00: İklimin Ayak İzleri Seminerleri VI – Suyun ve Ormanın Ayak İzi: Tasarım Atölyesi Kadıköy
Kadıköy Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi İklim Elçileri tarafından düzenlenen İklimin Ayak İzleri Seminerleri’nin altıncısı ‘’Suyun ve Ormanın Ayak İzi’’’ni konu alıyor.
Kent yaşamında ki uygulamalar, insan baskısı, iklim değişikliğinin yarattığı etkiler orman varlıklarının ve su havzalarının üzerinde oluşturduğu olumsuzluklar tüm ekosistem içerisindeki canlı varlıkları da tehdit etmekte.
Etkinlikte, Prof. Dr. Ünal AKKEMİK ve Prof. Dr. Doğanay TOLUNAY bu tehditler ve çözüm önerileri ele alınacak.
Etkinliğe kayıt için buraya tıklayabilirsiniz.
Reklam
14 Mart Cumartesi – 15 Mart Pazar : Anadolu Meraları ile Onarıcı Tarıma Giriş – Nadas İstanbul
Bütüncül Yönetim ve Onarıcı Tarım’ı Türkiye’de yaygınlaştırmak amacı ile kurulan Anadolu Meraları, bu yıl eğitimlerini Nadas İstanbul’da düzenliyor.
Onarıcı Tarıma Giriş eğitimindeki amaç, tarım, gıda ve arazi yönetimi özelinde bugünün sistem ve paradigmasının somut bir ‘durum tespitini’ yapmak; onarıcı tarım ile onun dahil olduğu yeni paradigmayı ve bunun arka planını tartışmak.
Özelikle, küresel düzeyde bir yolculuğun ilk adımını atmayı düşünenlerin bu eğitime katılmasını öneriliyor.
Eğitimin ayrıntıları ve katılım koşulları için buraya tıklayabilirsiniz.