16 Şubat Cumartesi – Kötü Tohum Belgeseli Gösterimi
Geleneksel üretim yapan, toprakla ve hayvancılıkla uğraşan küçük üreticilerin yaşadıklarına ışık tutmayı amaçlayan Kötü Tohum belgeseli Cumartesi saat 14:00’de ücretsiz gösterimi ile Beşiktaş’ta bulunan Kaset Bistro’da.
Beşiktaş Kooperatifi tarafından düzenlenen etkinlikte, çekimleri sekiz yıl süren bu belgeselin yönetmeni Ethem Özgüven ile bir söyleşi de düzenlenecek.
Ücretsiz olan bu etkinliğin Facebook sayfasını buradan takip edebilirsiniz.
16 Şubat Cumartesi – Türkiye’de Orman Köyleri
Geçimini doğadan ve ormandan sağlayan orman köyleri hakkında daha fazla bilgi almak isteyenler için Antropoloji Derneği bir buluşma düzenliyor.
Panelde, 2014 – 2017 yılları arasında 12 orman köyünde yürütülen “Türkiye’de Orman Köyleri Üzerine Sosyal Antropolojik Araştırma” başlıklı ve TÜBİTAK destekli, Türkiye’deki orman köylerinde yaşanan sosyal değişimi, bu köylerin özelliklerini, yaşam biçimlerini ve sorunlarını anlamaya yönelik araştırmanın hem sonuçları hem de tüm araştırma sürecinde edinilen deneyimler, karşılaşılan güçlükler tartışılacak.
Etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
Reklam
16 Şubat Cumartesi – Kolûba Kolektifi ile Ekolojik Yapılarda Doğal Malzemeler
Doğal malzemelerin kullanıldığı, az enerji tüketen ve bakımı kolay ekolojik yapılar, EkBiçYeİç’in ev sahipliğinde ve ekolojik mimari üzerine çalışmalar yapan Kolûba Kolektifi ile ele alınacak.
Ücretsiz düzenlenecek söyleşide, ekolojik yapılarda kullanılabilecek doğal malzemeler, sürdürülebilir enerji ve yapıların biyoiklimleri gibi başlıkları ele alınacak.
Cumartesi günü saat 13:00’da düzenlenecek etkinlik hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.
17 Şubat Pazar – Bitkilerle Yaşam Atölyesi
Nadas İstanbul, Ahu Kopan ile beraber yaşam alanınızda yetiştirmenize uygun türleri tanımanızı sağlayacak bir atölyeye sizleri çağırıyor.
Pazar günü saat 14:00’de başlayacak atölyde Tropik, Sukulent ve Kaktüs türlerinin ihtiyaçları olan tüm bakım öneri ve püf noktalarını, sorunlarına karşı önlem ve çözüm yöntemlerini keşfedebilirsiniz.
Katılımcılar aynı zamanda sonrasında kendisinde kalacak bir adet terakota saksıda sukulent tür bitkinin de sahibi olacak.Bu malzemeler ile birlikte atölyeye katılım ücreti 130 ₺ olarak belirlenmiş.
Kayıt olmak için ya da daha fazla bilgi almak için info@nadasistanbul.com adresine mesaj atabilir, etkinliğin Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.